top of page

Prečo servisovať ?

Pre užívateľa je najdôležitejšie perfektná funkčnosť vybavenia. Iba precízne pripravená výstroj garantuje maximálnu zábavu na svahu (jednoduché ovládanie, presné reagovanie na akúkoľvek zmenu smeru, vysoká jazdná stabilita…).

"Vedeli ste, že z výroby máte k dispozícii 1mm sklznice? Za jeden veľký servis odoberieme 0,066mm materiálu. To znamená, že lyža vydrží 15 veľkých servisov! Pokiaľ si necháte urobiť 1 veľký servis za sezónu, lyža vám vydrží 15 rokov.

Vďaka pravidelnému servisu dochádza k dlhšej životnosti lyží / snowboardov!"

NAŠE ODPORÚČANIA

Servis by sa nemal prevádzať sporadicky, iba vo výnimočných situáciách, ale pravidelne. Pravidelne vykonávaný servis je predpokladom k väčším zážitkom z jazdy, športovým výkonom, ale predovšetkým k bezpečnosti. Štruktúra skĺznice lyže vrátane uhlovania hrany a impregnácie voskom sa aplikuje niekoľkokrát za zimnú sezónu s ohľadom na frekvenciu lyžovania a snehových podmienok (kamene na svahu, prírodný sneh, technický sneh…).

Je úplne nevyhnutné, aby lyže či snowboard boli pripravené pred začiatkom sezóny. V tomto smere odporúčame si nechať spraviť veľký servis vždy na konci sezóny a to z toho dôvodu, aby impregnačná vosková vrstva na sklznici zakonzervovala sklznicu a spodnú hranu.

Veľmi dôležitou je kontrola správneho nastavenia bezpečnostného viazania!

Úkažka povchu lyží pred servisom a poservise

bottom of page